Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Összegzés

 

Összegzés

Egy kis értékelés, és számadatok a világ, illetve, hazai területekről. Az emberek hozzáállása világszerte teljesen megváltozott a korábbi évekhez képest. Ez nem feltétlenül a modernizáció, az előrehaladás, a növekedés, és a fejlettebb tudás eredménye. Sőt! Éppen az ellenkezője. Minden területen a világban megfigyelhető jelenség az erőszak, a bizonytalanság keltése, a bizalmatlanság, és a hazugság pártolása. Pont azok az emberek művelik ezt a műfajt a legjobban és legeltökéltebben, akikre az állampolgárok úgymond felnéznének, hogy egy, az általuk megválasztott ember, emberek, mint képviselők kiállnak a problémáik mellett. Na, ezt teljesen el kell felejteni. Bármi gond, probléma van, az embereknek saját maguknak kell megoldani, mert semmiféle segítséget nem kapnak. Ezen problémák megoldása nem mentes az erőszaktól, a korrupciótól sem. A tájékoztatás, a törvénykezés bizonytalan, a törvények átláthatatlanok, követhetetlenek, és mindegyik bizonytalanságot szül. Szinte minden magyarázatra szorul, mindent utólag magyarázni kénytelenek, és az egyes dolgok más-más értelmezése miatt káosz alakul ki az élet minden területén. Érdekek mentén történnek a döntések, és érdekek mentén zajlanak az események, legyen az bármi. Ez a nagy bizonytalanság az emberekben többféleképpen csapódik le. Legjellemzőbb példája az agresszív viselkedés. Ne higgye senki, hogy több fórumon is szinte vég nélkül hangoztatott „szeretet” bárkit is érdekel. Nem kell áltatni magunkat. Addig, amíg ennek tényszerű bizonyítéka nincs, addig mondhat bárki bármit. Nézzünk körül. Óvodában, iskolában, munkahelyen, utcán, közösségi helyeken, mindenhol találkozunk ezzel a jelenséggel. Az emberekbe már bele van oltva, bele van égetve, bele van nevelve a mai gondolkodásforma. Sőt! Nagyon sok esetben már a viselkedésükkel súrolják a kóros elbutítás szintjét. Igen, jól olvassák. Elbutítás szintje. A fent leírtak nagyon sok embernél már kóros elváltozást okoznak. A szorongás, a félelem, a bizonytalanság, és még lehetne sorolni, okozza azt, hogy az emberek tudata beteges irányt vesz. Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna ezzel a jelenséggel. Sok esetben meg van botránkozva, de egy következő esetben ő viselkedik így. Az alapok hiányoznak. Ismételhetek? Becsületesség, tisztesség, megbízhatóság, szeretet. Ismerősek ezek a szavak? Bizonyára. Na, ezek hiányoznak a mai modern emberből, tisztelet a kivételnek, mert kivétel mindig akad. Most nézzük az ígért számokat, és néhány mondatot kiegészítésképpen. Első körben nézzünk szét a nagyvilágban. Ez csak néhány adat. Már említést tettem korábban. Ezek az adatok bárkinek elérhetőek, csak tudni kell, hol kell keresni. Ez egyáltalán nem jellemző az emberekre, hogy ezzel foglalkozzanak, és ilyeneket keressenek. Teljesen mással vannak elfoglalva. 

 

A világ népessége

7,7 milliárd fő

Túlsúlyos emberek a világban

1,6 milliárd fő

Kövér emberek a világban

754 millió fő

Megbízható ivóvízhez nem jutó emberek a világban

859 millió fő

Idei dohányzás által okozott halálozás

1,3 millió fő

Idei alkohol által okozott halálozás

695 750 fő

Idei öngyilkosságok

298 304 fő

 

 

 

 

A világ lakosságának 30,2% túlsúlyos, illetve kövér. Ez már több sajnálatos problémát vet fel, főleg egészségügyi vonalon. De ne menjünk ilyen messzire. Nézzünk hazánkra vonatkozó néhány adatot. Megpróbálok valamilyen sorrendet tartani.

                   Hazánk népesség számának alakulása:

                                     

Ahogy látszik, a népesség folyamatosan csökken. Ha most megnézzük a fogyás ütemét, akkor elég komoly számot kapunk.

2017-ben már túllépte a fogyás a 40 000 főt. Lehetne elemezni ennek okát, de az egy másik cikk lenne. Több helyen lehet találkozni bizonyos kimutatásokkal, több intézet részéről is. Nyilván ezek értékei eltérnek egymástól, ha nem is nagymértékben. Az általam kimutatott adatok a KSH honlapján olvasható, és nyomon követhető. Természetesen vannak olyan adatok is, melyeket úgy kell kibogozni, mert elég homályosan és burkoltan vannak leírva. Néha több helyet is meg kell nézni az aránylag pontos adatok közléséhez.    

Lépjünk tovább az egészségügy felé. Itt is elég szomorú a helyzet. Nyilván ezt a területet is többféleképpen lehet vizsgálni, de a következő táblázat is önmagáért beszél.

Egy 2019-es adat szerint a felnőtt lakosság 69,3%-a túlsúlyos vagy elhízott. Ez 6 854 213 embert jelent. Egy tanulmány szerint az olaj túlzott használata az egyik fő hiba. Természetesen ezzel párhuzamosan megjelent az ezzel járó megbetegedések száma is, illetve az ezzel járó gyógyszerfogyasztás mértéke is. Bármelyik tételt is nézzük, a vége az, hogy mindegyik esetben valamilyen külső segédeszköz kell ahhoz, hogy kedvezőbb egészségi állapot alakuljon ki. Ezt ma még mással nem lehet helyettesíteni, pótolni csak valamilyen vegyszerrel, azaz, valamilyen gyógyszerrel. Ezekből aztán van bőven. Sajnos azt lehet mondani, hogy szerte a világban drasztikusan emelkedett a gyógyszerfogyasztás. Egyre több új gyógyszerfajta termelődik, sokszor olyanok is, melyekre nem lenne szükség. A gyártók nagyon jól tudják azt, hogy az emberek minden pénzt megadnak az egészségük érdekében. Ez az alapja annak, hogy az embereket az egészségükre hivatkozva célozzák meg az egyes termékeikkel. Lehet azt mondani, hogy visszaélnek az emberek bizalmával és hiszékenységével. Természetesen nagyon sok olyan gyógyszer van, amely fontos és nélkülözhetetlen. Nézzük csak?

Jól látják. Ennyire emelkedett a gyógyszerfogyasztás 26 év alatt. Nem döbbenetes? Lehet, hogy fordítva kellene lenni? A modern orvostudomány hatékonysága ennyire gyatra? Vagy ennyire sok új betegség keletkezett? Vagy nem az egészséggel törődnek, hanem a gyógyszerfogyasztással? Az alábbi adatok is önmagukért beszélnek.

Az emberek tudata kóros elváltozás felé halad, mégpedig a butulás felé, és ez nemcsak a felnőtteket, hanem már a gyerekeket is érinti. Hogy ez mennyire kirívó, még egy adat. Ma a felnőtt lakosság egy pszichiátriai betegség típusban szenvedők száma 200 247 fő. Hangsúlyozom egy betegség típus. A teljes kép az, hogy a magyar felnőtt lakosság mintegy 20%-nál fordul elő élete során valamilyen elmegyógyászati zavar. Ez 1 619 800 ember. Az információt a „Lakossági Egészségügyi Információs Portál” tette közzé. Emlékezzenek a következőkre: az emberek ne gondolkodjanak, mert mindent megmondunk nekik, hogy mit csináljanak, mit vegyenek, mi szerint éljenek. Ez egy sablon. Ilyenné kell tenni az embereket, és akkor teljes egészében irányíthatókká válnak. Ez a modern rabszolgatartó társadalom alapja. Ezt úgy lehet egyszerűen elérni, amit tapasztalunk, azaz erőszakkal, törvényekkel, és minden más eszközzel gátolni a tudás megszerzésének lehetőségét. Ennek része, hogy az oktatást és a művészetekkel foglalkozó embereket olyan helyzetbe hozzák, és olyan feltételeket teremtenek, melyek megakadályozzák az előrejutást, az előrelépést a tanulás, a tudás megszerzése terén, valamint az egyes művészeteket, melyek alkalmasak arra, hogy nagy tömegek lássanak, halljanak bizonyos, a tudást elősegítő rendezvényeket, előadásokat. Ennek egyetlen célja az, hogy teljes egészében leépítsék azok az intézményeket, és benne a nagy tudással rendelkező oktatókat, melyekben fiatalok, idősebbek tudásukat, művészetüket szeretnék gyarapítani. Ezeket a döntéseket olyan emberek hozzák, akik a hatalmat szolgálják ki, és ezzel akarnak kitűnni, és nem számít, hogy szakmailag mekkora kárt okoznak, mert a hatalom megvédi őket, bármilyen ostoba döntést hoznak. Egy „orvosság” van arra, hogy ezt megváltoztassuk, illetve visszafordítsuk. Ez az „orvosság” nem más, mint a tudás növelése, az intelligens viselkedés, és a kulturált magatartás elsajátítása. Talán még nem késő!

Szeretném hangsúlyozni, hogy a felsorolt adatokhoz bárki hozzáférhet. Zárásképpen még néhány gondolat. A vezető világhatalom rájött arra, illetve inkább azt mondanám, hogy tudatosan kidolgozta azt az elméletet, mely nemcsak elméleti szinten állt meg, hanem szilárdan beépült ma már az emberek hétköznapjaiba. Kidolgozták, hogy mi szükséges ahhoz, hogy uralmuk alatt tartsák az embereket, országokat, földrészeket és a Földet. Tökéletes kommunikációval, pontosan időzített információkkal, és pontosan célzott adatokkal rövid idő alatt elérték, hogy milyen módon érjék el céljaikat, hogy az emberek észre se vegyék az igazi célt, az igazi akaratot. Hogy hogy érték ezt el? Megalkották a jóléti társadalom érzetét, látszatát, illúzióját, valamint a szex teljesen szabad formáját. Az emberek észrevétlenül magukévá tették ezt a létformát. Hogy mit adtak „cserébe”? Feláldozták értelmi és érzelmi intelligenciájukat. A borzalmas, hogy az emberek szinte átmenet nélkül elfogadták a helyzetüket. Ez is mutatja, hogy mennyire tökéletesen meg lett alkotva az egész rendszer. Hogy az egésznek mi a lényege? A tudatmódosítás. Ezzel elérték az emberi intelligencia, pestiesen szólva lenullázását. Miben nyilvánul ez meg? Abban, hogy úgy alakították a tudatmódosítást az embereken, hogy tökéletesen elhiggyék a jóléti társadalom illúzióját, és a szex szabad gyakorlását. A mai modern ember tudatába e kettő annyira belevésődött, hogy ezekről már nem képes lemondani még azon az áron sem, hogy teljes egészében elbutulnak. Hogy mi az eredmény? Egy XXI. századi rabszolgatartó társadalom, amely már átszőtte az egész Föld lakosságának tudatát. Csak két dolgot említek, illetve kérdezek. Vajon normális dolog-e, hogy a szexuális igény annyira deformálódott, hogy már gyerekek a célpontok? Vajon normális-e, hogy aminek egyértelműnek és világosnak kellene lenni a mindennapi életben, azt úgy tüntetik fel, mintha valami teljesen új, valami „szuper” dolog lenne? Jó példa erre az „okos” kifejezés ma már szinte mindenre. Nem „okos”, annak úgy kell működnie. Az emberek ezt fogadják el. Nem gondolkodnak el rajta, hogy az a valami tényleg úgy van? Na, ez nem normális viselkedés. Sajnos az emberek ezeket észre sem veszik. Igen, igaza van kedves Olvasó: nem engedik szabadon gondolkodni az embereket, mert akkor ezek kiderülnének. Az emberek a kialakult helyzetet teljes egészében elfogadták. A döbbenetes, hogy nem is tehetnek mást. A nagy veszély, hogy a születendő generáció ezt a deformált helyzetet, életvitelt látja, és fogadja el. Számukra ez a normális, ez az etalon. Hogy mi? Az erőszak, az agresszió, a szexuális aberráltság. Ez az alap. Ezt a háttérhatalom tökéletesen elérte. A tudatmódosítás finom eszközeivel ezt az állapotot. Hogy mit? A tökéletes uralmat az emberek felett, akik nem gondolkodnak, hanem rohannak a vesztükbe, mert már nem adják fel a jóléti társadalom illúzióját, és szexuális szabadságot. Sajnos a tudatmódosítás jelei a mai modern emberen már jelentkezik, és nagyon is jelen van. Gondoljuk át a leírtakat. Nézzünk a dolgok mögé komolyan és alaposan. Ezt viszont másképpen nem lehet, csak akkor, ha tudattal és intelligenciával rendelkezünk, hogy rálátásunk legyen a mindennapi élet rossz oldalára. Rossz irányba halad a világ. Nagyon rossz. Mit kell tenni, hogy ez a modern rabszolgatartó társadalom megszűnjön, vagy enyhüljön?  El kell érni azt az állapotot, azt a szintet, amivel a ránk erőszakoló háttérhatalom rendelkezik, mely megalkotta az Új Világrendet. Egy világuralmi rendszerben, ami részben már meg is valósult, a döntések egy kézben, illetve egy nagyon szűk csoportba koncentrálódnak. Az egyes szinteken ugyan jelen vannak döntéshozók, de önálló végleges döntést csakis ezeken a felső szinteken hozhatnak. Ezt a mechanizmust, ezt a központosítást látjuk minden nap. Tapasztaljuk, hogy sok esetben magas rangú vezetők is képtelenek dönteni, várnak arra, hogy mit mondanak nekik. Legfőképpen az a baj, hogy nem értenek hozzá, ugyanis csak azért vannak egy adott pozícióban, mert rajtuk keresztül hajtják, hajtatják végre a felülről jött döntéseket. Ez egy népcsoportra, egy ország lakosságára, egy szövetségre nézve katasztrofális. Valami nagyon érdekes dolgot említek meg itt a végén. Lehet, hogy túl erős a megfogalmazás, de ha kicsit odafigyelünk a történésekre, rájövünk, hogy normális ember olyan dolgokat nem csinál, amiket látunk, hallunk. Ez sem véletlen. Tudják, a pénz és a hatalom alaposan megváltoztatja az embereket, és meg is változtatta. Ezt a világot éljük ma. Van valami, ami nagyon is szembetűnő, de sajnos már nagyon kevesen veszik észre ennek a jelentőségét. Hogy miért? Mert ezt, és ilyen világot élünk, mert ez a világ egészen másról szól. Hogy miről? Arról, hogy az emberek teljesen megváltoztak, szellemileg teljesen leépültek. Olyan lehetőségeket, és olyan helyzeteket teremtenek, melynek révén saját magukat alázzák meg, teszik magukat nevetség tárgyává, sőt legtöbb esetben egy felajánlott dologért mindent megtesznek. Hangsúlyozom mindent. Hogy mi a motiváció? Hát persze, hogy a pénz. Pénzért mindent. Totális tudaton kívüli, a teljes önkontroll hiányát tükröző cselekedetekről van szó. A másik oldal pedig ennek örül, és ezen szórakozik, ugyanolyan szellemi szinten, vagy még alacsonyabban. Nem, ne higgyék, hogy ez szélsőséges gondolkodás a részemről. Az ember maradjon azon a szinten, amire képes, ne keressen különböző alternatív lehetőségeket, mert pillanatok alatt nagyon alacsony szinten találja magát. A mai modern ember okosnak, szépnek, tehetségesnek tartja magát annak ellenére is, hogy egyáltalán nem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. Ennek alkalmanként hangot is ad, mely egyáltalán nem az intelligens, kulturált ember benyomását kelti. Öntelt, erőszakos, agresszív viselkedéssel próbálja ellensúlyozni ostobaságát. Tudják, az ilyen emberek félnek a legjobban az észtől. Rettegnek tőle. Az emberek önértékelő képessége, önkritikája, magával szembeni elvárásai messze elmaradnak a normálistól. Szellemi képességük alacsony szintje nem engedi meg, hogy reálisan gondolkodjanak. Önteltségük nem ismer határokat. Csak egy példa, amivel sokat foglalkoznak már egy jó ideje, részben joggal, hiszen sok betegség alapja. A túlsúlyos, vagy elhízott férfiak 1%-a saját megítélése szerint sovány, 63% éppen megfelelőnek tarja magát, és 36%-a ítélte meg úgy, hogy testsúlyuk nagyobb mint kellene. A túlsúlyos és elhízott nők szintén 1%-a gondolja úgy, hogy sovány, 44%-uk megfelelő testalkatúnak tartja magát, és 55% mondta azt, hogy valóban túlsúlyosak, vagy elhízottak. Ez egy kicsit elgondolkodtató. A baj, hogy éppen az érintettek nem törődnek ezzel, és sok más egyébbel sem. A legmesszebbmenően előtérbe helyezik magukat tudás, értelem, műveltség és intelligencia nélkül. Ebből hihetetlen konfliktusok alakulnak ki. Ez már minden szinten előfordul. Az emberek a hétköznapokat értelmi és érzelmi intelligencia nélkül gyakorolják. A „fejben dől el”, a „megtudod csinálni”, a „te vagy a legjobb”, a „győzni fogsz” szlogenek hamisak. Csak ámításról beszélünk. Olyan szellemi és fizikai állapottal, amivel a mai modern ember rendelkezik, a felsorolt fogalmakkal csak belekergetik az embereket olyan helyzetekbe, melynek vége kudarc. A szomorú, hogy fel sem tudja mérni a helyzetet, csak erőlködik. Nincs mérlegelési kontroll. Egyáltalán nem tudja felmérni lehetőségeinek határát. Senkit nem szeretnék bírálni, de a helyzet az, hogy az élet tálcán kínálja ezeket az eseteket. A zavar, a furcsa viselkedés, a tudatmódosítás jele az emberek fejében. A reális gondolkodás hiánya, a teljesítmény nélküli előrejutás, az értelmi és érzelmi intelligencia hiánya rányomja bélyegét az emberek viselkedésére. Ezt a világot éljük. Hogy milyet? Nézz körül, és ha nyitott szemmel jársz, meglátod.